En performancefestival på Åland, 13.6. - 10.8.2018

konstnärer posts

RISTO PUURUNEN, FINLAND

Risto Puurunen (s. 1972) on kulttuurin saralla laaja-alaisesti toimiva muusikko ja taiteilija. Hänen perustamansa Cleaning Women -yhtye on valloittanut Suomea ja maailmaa vuodesta 1996 DIY-henkisten soitinten sävelten ja rytmin tahdissa. Kokoonpanonsa merkeissä Risto Puurunen on tehnyt live-säestyksiä mykkäelokuviin sekä säveltänyt musiikkia dokumentteihin ja elokuviin. Musiikin tekemisen ja soitinten rakentamisen ohella hän on ohjannut musiikkivideoita sekä ollut suunnittelemassa visuaaleja yhtyeensä esiintymisiin. Viime vuosina Puurunen on keskittynyt yhä enemmän kuvalliseen ilmaisuun ja kehittänyt muun muassa 3D camera obscura -tekniikkaa yhdessä Kinobox Obscura -ryhmän kanssa, tehnyt installaatioita sekä käsikirjoittanut ja ohjannut lyhytelokuvan. Monipuolinen työ niin sävel- kuin kuvataiteen parissa on vienyt hänet muun muassa Meksikoon, Pärnuun, Torinoon, Bhutaniin, Moskovaan ja New Yorkiin.

Åland Action Art