En performancefestival på Åland, 13.6. - 10.8.2018

Evenemang

Back to All Events

Paneldiskussion: Performancekonst för en mer hållbar utveckling

  • Mariehamns Stadsbibliotek 29 Strandgatan 22100 Mariehamn Åland, Finland (map)

NORDic Islands Action in Nature (NIAN 2018)
Paneldiskussion: Performancekonst för en mer hållbar utveckling

Åtta nordiska konstnärer presenterar sin konst, diskuterar performancekonst och projektet NORDic Islands Action in Nature. 

Deltagande konstnärer är Chuyia Chia (SE), Joakim Stampe (SE), Peter Rosvik (FI), Kaisa Luukkonen (FI), Helinä Hukkataival (FI), David Sebastian Lopez Restrepo (DK), Sunniva Gudmundsdottir (FO) och Stein Henningsen (NO).

Diskussionen leds av Ursula Sepponen från Åland Action Art. 

 


NORdic Islands Action in Nature (NIAN), är ett konstprojekt som fokuserar på natur,mat och konstutbyten inom performancekonsten. Initiativtagare till projektet är Communication Laboratory/ComLab i Göteborg.Projektet är ett samarbete mellan nordiska performancekonstnärer och organisatörer. Programmet innehåller performancekonst, nätverksmöten,samtal, och olika verkstäder som tar upp frågor kring identitet, miljö, mat och hållbar utveckling. Målet är att bygga upp ett starkt nätverk mellan självstyrda öar och deras konstkretsar och visa sambandet mellan Åland, Färöarna och Svalbard,öar som har en gemensam historia med Sverige, Danmark, Norge och Finland.

De utvalda öarna har alla en säregen och imponerande natur,som kommer att vara utgångspunkt i de deltagande konstnärernas arbete. Frågor som berör performancekonstens framtid och påverkan på öarna, kommer att diskuteras.

Earlier Event: August 8
Utställning NON-ANOTHER
Later Event: August 9
Performancekonst i Mariehamn