En performancefestival på Åland, 13.6. - 10.8.2018

Evenemang

Back to All Events

PERFORMANCE AV CW01

  • 11 Johannebovägen 22100 Mariehamn Åland, Finland (map)

Risto Puurunen (f. 1972) är en mångsidig konstnär och musiker från Finland. Han har uppträtt runtom i världen, i Mexiko, Estland, Torino, Bhutan, Moskva och New York.

År 1996 grundade Puurunen gruppen Cleaning Women. En grupp som tog Finland och världen med storm med sin fängslande rytm och sina egenhändigt tillverkade instrument av städredskap. Tillsammans med Cleaning Women har Puurunen komponerat levande musik till olika stumfilmer, och gjort musik till dokumentärer och filmer.

Under senaste åren har Puurunen koncentrerat sig allt mer på det visuella och har bland annat utvecklat en camera obscurateknik i 3D tillsammans med gruppen Kinobox Obscura. I sommar turnerar Puurunen med Diverse Universe Performance Festival. I en DIY-anda kommer han att uppträda solo på Tvärsan, det vill du inte vill missa!

Earlier Event: June 19
Performance av Mina Büker
Later Event: June 21
Performance av Kempele