En performancefestival på Åland, 13.6. - 10.8.2018

Evenemang

Back to All Events

DANSTRUBBEL

  • 11 Johannebovägen 22100 Mariehamn Åland, FInland (map)

Dans som podcast med Lisa Schåman (AX), Maia Means (NO) och Oda Brekke (NO).

Om du lyssnar ordentligt när du närmar dig konst kan du höra den tala. Du kanske hör sången från färgerna och skepnaderna, mumlet från konstnärens process eller viskningarna från teori och filosofi. Och om du lyssnar än mer omsorgsfullt kan du kanske höra din egen röst grubbla bortom värdering om bra och dåligt eller vad som anses vara konst eller inte. Ibland händer det dock, att oavsett hur grundligt och noggrant vi än lyssnar så hör vi bara skriken från förvirring och vilsenhet och det klichéartade och fördomsfulla surret.

Nutida dans bryter med många uppfattningar kring vad dans är och kan vara och i och med att det är en nutida konstform leker den alltid med sina definitioner och tänjer på sin existens. Utan att fordra äganderätt eller erbjuda en färdig definition på vad konst och dans är, vill Oda Brekke, Lisa Schåman och Maia Means tillägga ytterligare några röster om nutida dans.

Öppet för alla entusiastiska lyssnare erbjuder de vad som kan likna ett podcast-samtal dem emellan, där de utgår från sina erfarenheter från att jobba med och studera dans och koreografi.

Alla som vill är välkomna att lyssna, antingen live eller till den senare inspelningen online.

Du hittar evenemanget på Faceboook här.
 

Earlier Event: June 14
PERFORMANCE AV MUSHIMARU FUJIEDA